Recension: Gran Turino!



Clintan is Back!

Nåja, riktigt så exalterade ska vi inte bli. I Gran Torino har Clint Eastwood bestämt sig för att bestämma både bakom och framför kameran. Framför kameran spelar Clintan Walt Kowalski en krigsveteran som är trött på allt som har med livet att göra, han har förlorat sin fru och hatar resten av sin familj. Han bor i ett område där han är omringad av som han själv uttrycker det själv i filmen "en massa risrullare". Man kan lugnt säga att han är allt annat än nöjd med sin tillvaro, men det finns en ljuspunkt i hans miserabla liv, hans Gran Torino 1972, för er tjejer som läser det här så är det en bil.

En dag är Walt ute och glider i sin bil då han ser grannflickan som har kommit i problem med några gängmedlemmar, godhjärtad som han är så räddar han henne ur situationen och dessa två bildar någon form av vänskap trots att Walt fortsätter spy ut rasistiska kommentarer. Walt börjar komma överens med hela grannfamiljen som har ett problem, denna familj har kusiner i det lokala gänget och dom trakasserar familjen Lor. Walt bestämmer sig för att motverka gängen på egen hand samtidigt som han gör allt för att hålla grannpojken Thao utanför gänget.

Måste säga att filmen började lovande men tyvärr så ju längre filmen pågick desto sämre blev den, och hoppet om en skön pang-pang rulle där Clintan tar sig an gängen på egen hand försvann lika snabbt som Den rätta för Rosings tittare. Ansiktsuttrycket från Dirty Harry fanns det fortfarande en antydan till, samma med hårdheten men om det betyder att Clintan är en ensidig skådespelare låter jag vara osagt. Nej denna helg rekommenderar jag att ni sparar bio-hundringen till nästa helg så får vi se om utbudet av premiärer är bättre. Men va inte för besvikna har ni inget att göra ikväll kan man alltid surfa in på kanal5.se och kolla på den rätta för Rosing igen...



Betyg: 1/5






Med vänliga hälsningar

Kommentarer
Postat av: Grabb

Guld-blogg!

2009-03-20 @ 13:29:04
URL: http://grabb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0